Omgeving: Heugemerveld

De wijk Heugemerveld werd destijds ontwikkeld om de woningnood op te lossen. Het is de eerste wijk die na de tweede wereldoorlog ontwikkeld werd.
Op het Kardinaal van Rossumplein vind je de Don Boscokerk, La Belletsa, wat kleine winkels en een supermarkt. Dit hart van de wijk is toe aan vernieuwing die past bij deze tijd. Denk aan gemak van een toekomstbestendige supermarkt, maar ook aan aanvullende functies die uitnodigen tot ontmoeting.

Historie

Gelegen tussen de wijken Ceramique en Wyck en het oude dorp Heugem vind je Heugemerveld. Deze na-oorlogse wijk bestond voornamelijk uit arbeiderswoningen en is in de afgelopen tijd gemoderniseerd. In 1949 werd in dit stukje stad een Romeins graf gevonden uit het eerste kwart van de eerste eeuw na Christus. In het midden van het Kardinaal van Rossumplein staat de Don Boscokerk. Deze bijna zeventig jaar oude kerk is vier jaar geleden uit de eredienst van de Katholieke kerk onttrokken. Waar sinds jaar en dag ontmoeting plaats vindt in de kerk, kan dit met de vernieuwing van het Kardinaal van Rossumplein zowel binnen als buiten plaats vinden.

Heeft u een tip of vraag?

We komen graag met u in contact als u een tip of vraag heeft. Klik op onderstaande button en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Ik heb een tip of vraag